Carnaval op Eigewijze

Op zaterdag 16 december zijn de nieuwe hoogheden van Carnaval op EigeWijze bekend geworden.

Voor het eerst een Prinses, namelijk Prinses Dynth 1e!!!!!

Prinses Dynth is woonachtig op Hultenhoek in Groeningen evenals haar twee adjudanten Jan en Jonas en Nar Sherli. Dynth speelt hockey, doet aan gym en fitness en is helemaal gek van paarden. Ze is een groot fan van Britt Dekker.

Haar lijfspreuk deze carnaval is:

Met prinses Dynth voorop wordt deze carnaval helemaal top!!!

Prins Dynth 1e
1e adjudant Jan
2e adjudant Jonas
Vorst Theo
Nar Sherli

Het ontstaan van Carnaval op Eigewijze.

De oorsprong van Carnaval op EigeWijze ligt bij Dichterbij, locatie Jacob Corneliszstraat Boxmeer. Vanuit Dichterbij Gennep waren de cliënten van de Jacob Corneliszstraat, bekend met het hebben van een eigen raad van elf met Prins. Dit liep zo goed dat er uiteindelijk een eigen carnavalsbal uit voortvloeide en zelfs een optocht voor alle 492 cliënten die op het toenmalige terrein van de Augusstinusstichting woonden.

Destijds was er in Boxmeer geen gelegenheid om carnaval te vieren specifiek voor deze toch wat kwetsbare doelgroep. Toch zijn initiators Hans Dinnessen en Peter Rongen (beide werkzaam bij Dichterbij) een carnavalsbal gaan organiseren in Boxmeer. Ze zijn in contact gekomen met uitbaters (Rene en Ingrid) van Café zaal het Vertrek aan de stationsweg in Boxmeer. Deze hebben dit vol enthousiasme opgepakt en gezorgd voor fantastische feestjes.

De eerste jaren waren ze volledig afhankelijk van financiële bijdrage Dichterbij, giften en sponsoring (ook in natura) van groot, midden en kleinbedrijven in deze regio. Hierdoor ontstond er een traditie,
namelijk jaarlijks terugkomende activiteiten.

Vanaf het jaar 2009 werden wij als BCV de Geitenbok uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn samen met grote Prins, Jeugdprins(es), boerenpaar en gevolg. Dat beviel van alle kanten heel erg goed en dus kreeg dit ook een vaste plek op de jaarlijkse agenda van de BCV. Toen in 2017-2018 de financiële middelen steeds beperkter werden en de Prins niet meer van Dichterbij kwam, is er een nieuwe commissie samengesteld. Deze bestond uit verschillende ervaringsdeskundigen aangevuld door enthousiaste vrijwilligers van de BCV. Vervolgens heeft het bestuur van de BCV de financiële verantwoording op zich genomen en heeft het een officiële naam gekregen.

Historie Prinsen

2018: Prins Jaimy 1e
2019: Prins Sander 1e
2020: Prins Martijn 1e
2021: Corona
2022: Corona
2023: Prins Emy 1e

Historie Vorsten

Vorst Theo v.d. Burght
2005 t/m 2018

Vorst Theo Litjens
2019 – heden