Activiteiten

Tijdens, maar ook voor het na het carnaval worden er tal van activiteiten georganiseerd. Hieronder een opsomming met de nodige info. In onze agenda staat alle data en uitgebreidere informatie.

Boerenbruiloft

Elk jaar vindt de Boerenbruiloft plaats op Carnavals zondag.
Hier gaat een verloving aan vooraf eerder in het jaar. Zie agenda
Voor foto’s van afgelopen jaren zie Fotoarchief

 

Carnavalsmis

De drie dolle dagen worden traditioneel geopend met de carnavalsmis in de St. Petrusbasiliek. Iedereen is hierbij aanwezig o.a. de Prins en Jeugdprins(es) met gevolg, het Boerenbruidspaar met aanhang, de Koning van de Metworst en natuurlijk heel veel Boxmeerse carnavalsvierders. Als de dienst met de reveille van de Metworst begint, luistert iedereen vol emotie naar dat bekende indrukwekkende deuntje. De dienst kent verder veel muzikale intermezzo’s.  Na afloop van de dienst wordt het Boerenbruidspaar in het (on)echt verbonden.

Kèlszitting

Het is elk jaar weer een gezellige boel op de Kèlszitting in zaal Hotel Riche. In een vaak meteen uitverkocht huis genieten mannen van dans, buuts en andere mannen dingen 😉

Zie de agenda voor de eerstvolgende Kèlszitting

Reserveer hier je KÈLSZITTING 2020 kaarten - VOL=VOL

9 + 14 =

Lichtjesoptocht

De wagenbouwers zijn allemaal al weer druk bezig met de voorbereidingen. Carnavalszaterdag trekt de stoet door Boxmeer. Met een bezoekersaantal van 25.000 enthousiaste carnavalsvierders, Is dit evenement een van de best bezochte optochten in de wijde omgeving.  

Ben je nieuwsgierig geworden?

Hier vind je verder alle informatie welke je nodig hebt als je wilt deelnemen of gewoon lekker wilt komen kijken.

Schlagerfestival

Elk jaar in November wordt het Schlagerfestival gehouden. Zangers en zangeressen strijden om de eer “Boxmeerse Carnavalsschlager van het jaar”.

Voor foto’s zie Fotoarchief

Prinsenbal

Pronkzittingen

Elk jaar is BCV de Geitenbok er in geslaagd een mooi afwisselend programma in elkaar te zetten. Dans, muziek, komische acts wisselen elkaar af. Daarnaast is er ook weer een prominent aanwezig. Ook worden de befaamde onderscheidingen “Moet beleid en trouw”, “Man/vrouw/vereniging van het jaar” en “Geit of Bok van het jaar” uitgereikt. Het zijn drie zittingen, op vrijdagavond,  zaterdagavond  en op zondagmiddag. Kijk in onze agenda voor de datums.

14 december 09.00u online kaartverkoop pronkzittingen vrijdag 07 februari ( € 10,= ) en zaterdag 08 februari ( € 15,=)

12 januari 09.00u start de verkoop van de pronkzitting zondag 09 februari ( 13,=). KBO leden krijgen op deze dag € 2,= korting

Mocht het online niet lukken dan is van 12 januari een desk ingericht bij Jan Berkvens Elektroworld, waar Jan u graag helpt met het kopen van kaartjes

U kunt max. 10 kaarten per keer bestellen.

Touwtrekken

Wilt u mee doen als team aan het Worst Touwtrekken. Geef u dan hier op en wij nemen contact met u op

10 + 3 =